Newsletter

SASTOJCI:

Količine sastojaka ovise o ukusu i broju osoba koje će ga jesti. Ne zaboravimo da je grah još ukusniji drugi dan, dakako, ako ga ostane!

- grah zeljo

- ričet (ljušteni ječam)

- suha svinjska rebaraca

- svinjska mast

- crveni luk

- sol, crvena mljevena paprika, biber

- voda


PRIPREMA:

Varivo

1. U zasebne posude staviti kuhati, večer prije namočeni grah, ričet i svinjska sušena rebra

2. Grah kuhati 3 sata, ričet 2 sata, a meso kuhati dok se ne počne odvajati od kostiju

3. Grah i ričet procijediti i isprati, te kratko prokuhati u vodi u kojoj su se kuhala sušena rebra

Zaprška

4. U zasebnoj posudi ispržiti brašno na rastopljenoj masti

5. Kad brašno posmeđi dodati usitnjeni crveni luk, sol, crvenu mljevenu papriku i biber po želji

6. Sjediniti brzo miješajući, te dodati toplu vodu

7. Zapršku usuti u posudu s grahom i ričetom, te pustiti kratko da prokuha

8. Rebra se izređu na sitnije komade i služe posebno

 

Joomla Templates by Joomla51.com