SASTOJCI:
Količine sastojaka ovise o ukusu i broju osoba koje će ga jesti. Ne zaboravimo da je grah još ukusniji drugi dan, dakako, ako ga ostane!
- grah zeljo
- ričet (ljušteni ječam)
- suha svinjska rebaraca
- svinjska mast
- crveni luk
- sol, crvena mljevena paprika, biber
- voda
PRIPREMA:
Varivo
1. U zasebne posude staviti kuhati, večer prije namočeni grah, ričet i svinjska sušena rebra
2. Grah kuhati 3 sata, ričet 2 sata, a meso kuhati dok se ne počne odvajati od kostiju
3. Grah i ričet procijediti i isprati, te kratko prokuhati u vodi u kojoj su se kuhala sušena rebra
Zaprška
4. U zasebnoj posudi ispržiti brašno na rastopljenoj masti
5. Kad brašno posmeđi dodati usitnjeni crveni luk, sol, crvenu mljevenu papriku i biber po želji
6. Sjediniti brzo miješajući, te dodati toplu vodu
7. Zapršku usuti u posudu s grahom i ričetom, te pustiti kratko da prokuha
8. Rebra se izređu na sitnije komade i služe posebno
https://muzejuloncu.gmp.hr/spajza/prva-polica-recepti/57-grah-s-ricetom#sigProIde3babb3209