Newsletter

Dragi naši, lijepo smo Vam rekli da mogućnostima Muzeja u loncu nema kraja. Ovaj virtualini blogovski muzej, koji tradicijskom prehranom kao djelićem baštine Požege i Požeštine pokušava ispričati običaje i prošlost ovog kraja, zapravo je muzej bez zidova. Gdje god se kuha i lijepo miriši oko nas su ljudi, koji se, marljivih ruku, ali i punih usta, ne libe štogod i naučiti o prošlosti.

A sad zamislite male školarce koje beskrajno usrećuje njihovim rukama napraviti nešto što mogu sami pojesti. Podupirući kreativne aktivnosti u Dječjem tjednu, Muzej u loncu je svoj koncept učenja prošlosti kroz pripremanje manje zahtjevnih zaboravljenih jela ponudio požeškim osnovnim školama.

S radošću su se odazvale 7.10. Osnovna škola Antuna Kanižlića i 17. 10. 2014. Katolička osnovna škola. I dok su u Kanižlićevoj školi djeca u nekoliko dobnih skupina pod budnim okom učiteljice Elvire Budiselić podijelila zadatke i u školskoj kuhinji pripremala pekmez od mrkve, te poparu i kipelkoch, učeći o negdašnjem poštivanju kruha seljaka i građana, učenici nižih razreda Katoličke škole su sa svojim majkama i učiteljicom Lucijom Lucić u romantičnom kruženju vlastitog vrta u dvorištu Časnih sestara Milosrdnica uz ostalu zimnicu s Muzejem u loncu naučila pripremati pekmez od mrkve.

Joomla Templates by Joomla51.com