SASTOJCI:
- 4 jaja
- 4 dl kajmaka (2 kisela vrhnja)
- 6 dl mlijeka
- 1 kvasca
- 1 žličica soli
- 60 dag kukuruznog brašna
- 15 dag šećera
- Tvrdi domaći šljivov pekmez
- Mast za mazanje tepsije
PRIPREMA:
- Cjela jaja izmutiti, dodati im uz stalno miješanje naizmjence mlijeko i kukuruzno brašno, i u malo mlijeka dignuti kvasac
- Uz stalno miješanje dodati sol i šećer
- Smjesa bi trebala biti malo gušća od one za palačinke
- Ostaviti na toplom da kvasac počne djelovati
- Neotopljenom masti namazati tepsiju
- Usuti smjesu u tepsiju prethodno namazanu neotopljenom masti
- Komade pekmeza koji kod pečenja trebaju potonuti u smjesu, rasporediti ravnomjerno
- Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva
- Rezati na velike kocke i servirati toplo
https://muzejuloncu.gmp.hr/index.php?id=107&option=com_content&view=article#sigProIdb9637f2c42